Sedumdak onderhoud

Voordat je besluit een groendak aan te leggen, neem je alle voors en tegens en andere aspecten in overweging. De kostprijs, de besparing, de gevolgen voor je leefcomfort, welk systeem het beste is én natuurlijk hoeveel onderhoud het je zal gaan kosten. Eén van de grote voordelen van het gebruik van sedum voor een groendak is de mate van onderhoudsvriendelijkheid. Sedumdak onderhoud bestaat eigenlijk uit niets meer dan eens per jaar even het dak op gaan en te kijken of alles nog goed is.

Sedumdak onderhoud

In het voorjaar, als de vorst uit de grond is, is het de beste periode om even de ladder op te klimmen om te kijken of je sedumdak nog in optimale staat is. Soms moet er wat onkruid verwijderd worden en een enkele keer moeten de randjes wat bijgeknipt worden. Maar de hoeveelheid werk die je daar aan hebt is eigenlijk te verwaarlozen.

sedumdak onderhoud

Staan er veel hoge bomen in de nabije omgeving van het dak, dan zal je waarschijnlijk ook het aangewaaide blad uit het najaar moeten verwijderen. In dat geval is het overigens ook slim om aan het begin van het najaar even te kijken hoe het er voor staat met afgevallen blad en mocht er weer liggen, dan moet ook dan het blad even weggehaald worden. Meer onderhoud zal je sedumdak niet vragen!