Sedummatten voor in de tuin

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is in heel veel tuinen te vinden. De bekendste soort is waarschijnlijk de Sedum Spectabile; deze heeft een vrij groot blad en grote, roze bloemschermen. Maar er zijn talloze soorten, waarbij de kleur van het blad en de bloemen verschillend zijn, alsmede ook de bloeiperiode. Deze kleinere soorten zijn ideaal als bodembedekker in  de tuin. Het is namelijk een een heel makkelijk plantje dat het onder alle omstandigheden goed doet en weinig onderhoud nodig heeft!

Maak je tuin onderhoudsvriendelijk met sedumSedummatten in de tuin

Een handige manier om te zorgen dat je tuin er helemaal perfect uit  ziet én een minimale hoeveelheid aan onderhoud kost, is dus door sedum te planten als bodembedekker. Als de stukken grond tussen de heesters, bomen en vaste planten mooi dichtgegroeid zijn met sedum, hoef je maar zelden meer onkruid te wieden. De plantjes vullen eventuele lege stukken vanzelf op en de randen kunnen, mocht de vegetatie wat al te enthousiast worden en over het pad groeien, heel makkelijk weggeknipt worden. Kies voor een aantal verschillende soorten om kleur en variatie aan  te brengen in je tuin.

Nog makkelijker; Sedummatten voor in de tuin

Wil je het helemaal makkelijk en wil je de tuin in een paar uurtjes helemaal af hebben en met perfect resultaat, kies dan voor sedummatten voor in de tuin. Het zijn een soort tapijtrollen, meestal 100 x 120 cm, met tussen de 7 en 12 soorten sedum. Daarbij zijn de soorten zodanig gekozen dat er van het voorjaar tot in het late najaar altijd wel eentje in bloei staat. Na het leggen heb je direct een prachtig resultaat en kan je meteen van je tuin genieten. Je hoeft in het begin alleen maar een paar keer water te geven en de rest gaat vanzelf; het sedum groeit zelf en kan overal tegen. Sedummatten voor in de tuin zijn dus super mooi en super makkelijk!