Sedummatten Prijs

Als je overweegt om sedummatten te gebruiken voor je groendak of als bodembedekker in de tuin, is de prijs natuurlijk een belangrijke factor die je bij die overwegingen mee wilt nemen. Tenslotte wil je uiteraard weten hoe hoog je investering als geheel zal zijn en of het allemaal wel haalbaar is.

Prijs voor sedummatten

Sedummatten prijs

De sedummatten prijs is per leverancier uiteraard verschillend, bovendien zijn er verschillende soorten sedummatten verkrijgbaar die ook weer onderling van prijs verschillen. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag tussen de € 16,- en € 32,- per vierkante meter. Heb je bijvoorbeeld een dak van 20 m2, dan moet je rekenen op een bedrag tussen de € 320,- en € 640,- plus eventuele kosten voor het leggen en de aanschafkosten voor beschermfolie en substraat. Zo kan je heel makkelijk berekenen wat de totale kosten in jouw geval zijn. Let wel op! De sedummatten hebben standaard afmetingen van 120 x 200 cm, maar de prijs wordt berekend per vierkante meter.

Besparen

Door het zelf te leggen, kan je dus best een aardig bedrag uitsparen en met de doe-het-zelf pakketten die verkrijgbaar zijn bij diverse groendak leveranciers is de aanleg helemaal niet moeilijk! Overigens zijn er ook veel gemeenten die de aanleg van groendaken willen stimuleren en bij die gemeenten kan je voor een bijdrage aan de aanleg in aanmerking komen. Informeer dus altijd even bij jouw gemeente, want wie weet krijg je wel een mooie subsidie en kan ook jij binnenkort van een mooi groendak van sedummatten genieten!