Sedum Purple Emperor

Wat is de Sedum Purple Emperor?Sedum Purple Emperor

Het is een vetplantje van de familie Sedum, maar toch wel een heel speciale variëteit. De Purple Emperor oogt heel mooi maar het is toch een vrij donker uitziende plant. De bladeren zijn vrij smal en hebben rood, bruin en paarse tinten en worden 30 cm hoog. Zoals alle vetplanten zijn de bladeren waterhoudend. De paarsroze bloemen staan in parasolvorm op een kale stengel en worden 50 cm hoog. De bloemen kunnen als snijbloemen gebruikt worden. Het is een vaste plant die harde vorst overleeft.

Bloeiperiode van de Purple Emperor

De Sedum Purple Emperor bloeit vrij laat: van augustus tot september. Dit is dus net lang genoeg om in het najaar toch nog van de prachtige grote bloemen te kunnen genieten. De bloemen trekken bijen en vlinders aan. Dit geeft extra leven in jouw tuin.

Staanplaats

De Purple Emperor houdt van een voedselrijke en niet te droge grond, maar mag wel in de zon staan. Zijn eigen waterhuishouding helpt hem wel door drogere periodes. Een zuidgerichte tuin is ideaal voor hem. In een border kan hij mooi gecombineerd worden met andere planten. Opgepast: als hij op een donkere plaats staat, is hij bijna niet te zien door zijn eigen kleuren! Gecombineerd met lichtere planten straalt hij als vuur. Door zijn hoogte heeft hij soms de neiging wat open te vallen. Je kan dit verhelpen door ze in groep te planten: ze houden mekaar recht.

Bijna geen ziektes; verzorgingDe verzorging

Zoals de meeste Sedum variëteiten is dit een gemakkelijke plant. Als je voldoende voedsel geeft, hoef je verder niets te doen. Het is geen plant die abnormaal gaat uitgroeien. Je kan hem dus lange tijd op dezelfde plaats behouden.

Ziektes: bijna geen

De Sedum Purple Emperor is net als zijn mede-sedums zeer bestand tegen slakken en andere vijanden. Je zal praktisch nooit ziektes bij hem ontdekken.

De Sedum Purple Emperor: overdacht geplant in combinatie met andere planten in je tuin, beloont hij jou met zijn vurige kleuren!