Sedum Spurium

Wat is de Sedum Spurium?

Sedum SpuriumDeze Sedum variëteit is een vetplantje dat vooral gebruikt wordt als bodembedekker, op muurtjes of in rotstuintjes.
De meest bekende soort, de Fuldaglut, heeft rozerode bloemetjes. Het is een vrij kleine Sedium: de plant zelf is 10 cm hoog, de bloemen worden 15 cm hoog.
De bladeren zijn dik en houden veel vocht op. Dit is kenmerkend voor vetplanten.
Het plantje verkleurt gedurende het jaar van lichtgroen naar rood en paars. Dit geeft een extra kleur in de tuin. Door zijn veelzijdigheid kan hij met veel andere platen gecombineerd worden.

De verzorging

Dit vetplantje heeft niet veel verzorging nodig. In een normale grond groeit het goed aan. Om de drie jaar kan je het eens scheuren en verder uitplanten.
Het is een stevig plantje dat weinig of geen last heeft van bladluizen, slakken of andere vijanden.

De bloeitijd

De Spurium kent zijn bloeitijd in juli en augustus.
Maar ook buiten de bloeiperiode is dit een heel mooi kleurrijk plantje.

De staanplaats

Het plantje houdt niet van vocht, en vraagt een grond die goed doorlatend is. Hij voelt zich uitstekend in het zonnetje.

Gebruik op groendakenGebruik op groendaken

Meer en meer zijn ontwerpers van groendaken op zoek naar geschikte planten. De Sedum Spurium komt hier zeker voor in aanmerking. Het plantje heeft een uitstekende waterhuishouding, het oogt mooi, en het is gemakkelijk met andere planten te combineren.

Geneeskrachtige werking van de Sedum Spurium

De Sedum is ook een geneeskrachtige plant. Van de blaadjes kan je het buitenste vliesje verwijderen, en het binnenste tot een moes verwerken. Leg dit op wondjes of schrammen, en deze genezen heel snel.

De Sedum Spurium: een leuk klein plantje, veelzijdig, uitstekend voor elke tuin of zelfs op het groendak!