Sedum Sieboldii

De Sedum sieboldii is de naam van vetkruid, en behoort natuurlijk ook tot de vele sedumsoorten. Het plantje wordt ongeveer 15 tot 20 cm hoog en heeft blauwgroene, ronde bladeren die vanaf de randen een wat lila-roodachtige kleur krijgen. De roze bloemetjes zijn sterachtig van vorm aan kleine steeltjes en er zitten er velen bij elkaar tot een soort tros.

Sedum SieboldiiVerzorging

De Sedum sieboldii houdt van veel zon, dus op een warme en droge plek zal hij het beste tot zijn recht komen. Deze plant vraagt wel om een grond die kalkhoudend is en goed water door laat. Wanneer het water niet goed weg kan lopen zal hij buiten de winter niet overleven. Wanneer hij op een goede plek staat is hij winterhard waardoor hij heel mooi als bodembedekker je tuin zal sieren tijdens de zomermaanden. Ook binnen doet deze plant het goed. Hij kan lange tijd zonder water omdat het water opgeslagen wordt in de bladeren. Dus je kunt rustig een paar weken weg zonder verzorging voor hem te moeten regelen. Geef ook niet teveel water in een keer. En zet hem lekker op een zonnige plek in de vensterbank

Groei en bloeiGroei en bloei

Dit plantje is een uitstekende bodembedekker, maar je moet hem wel de tijd geven. Hij groeit namelijk nogal langzaam. De dikke ronde blaadjes groeien naarmate het jaar vordert wat uit met een lila-rode kleur die begint vanaf de randen. De bloei begint in augustus en gaat tot oktober hiermee door. De stervormige bloemen groeien in een soort bolletje bij elkaar tot een soort paraplu-achtig geheel vanaf augustus en blijven dit tot oktober uitbundig doen.

Vermenigvuldiging

Deze makkelijke plant leent zich, net als alle vetplanten, prima voor het bladstekken. Je moet er wat geduld voor hebben. Leg een heel blad op een schoteltje of wat grond op een schaduwrijke plek en bestuif het blad regelmatig met wat water. Op den duur zie je vanzelf de wortels verschijnen en dan kan hij in de aarde.