Sedum dakbedekking

Sedum dakbedekking

In de wereld van de groendaken neemt sedum een speciale plek in. Sedum dakbedekking heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen die je eigenlijk bij geen enkele andere groene dakbedekking ziet. Vandaar dat de sedum soort een echte nummer 1 is als het op dakbedekking aankomt. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt zien waarom dat zo is!

Voordelen van sedum dakbedekking

Alle groendaken hebben uiteraard gemeen dat ze groen zijn en een positieve bijdrage leveren aan het natuurlijke uiterlijk van omgeving. Huizen krijgen een landelijke en authentieke sfeer en dat ziet er uiteraard heel gezellig uit.

Groendaken met sedum hebben daarnaast nog eens de volgende voordelen:

  • Minder water overlast: Sedum kan heel veel vocht in de bladeren opslaan. Daardoor neemt een sedumdak bij hevige regenval veel water op, is er minder wateroverlast en raakt de riolering niet zo snel overbelast.
  • Luchtzuiverend: Sedum is in staat schadelijke NOx deeltjes uit de lucht om te zetten in onschadelijke elementen die uiteindelijk gewoon met het hemelwater de riolering in gaan.
  • Isolerend en energiebesparend:  In de winter houdt het de warmte in huis vast; dus minder stookkosten! In de zomer houdt het juist de koelte in huis; dit is comfortabeler en het is niet nodig om een airco aan te zetten.
  • Meer leefcomfort: De vegetatielaag werkt ook geluidsisolerend, dus heb je minder last van lawaai van buiten.
  • Sedum is heel sterk en vergt nauwelijks onderhoud: Deze plantjes doen het onder de meeste omstandigheden goed en kunnen lange perioden van droogte of koude makkelijk doorstaan. Bovendien kost een sedumdak niet meer onderhoud dan 1 keer per jaar het dak op te gaan om te snoeien en vuil, zoals aangewaaid blad, te verwijderen.

Je ziet dus dat sedum echt ideaal is voor de aanleg van een groendak. Kortom; hulde aan sedum dakbedekking!